win2win

+376 333 063

suport@win2win.ad

La UE es defensa davant els abusos de les grans empreses dels EUA en la lluita per l'hegemonia als mercats digitals

El dia d’avui, 24 de juny del 2020, pot haver suposat un abans i un després en la batalla que lliura Europa i els EUA entorn de l’ús de les dades personals. No ho marca un fet concret, sinó, principalment, els tres següents:

  • D’una banda, el Tribunal Federal de Justícia d’Alemanya, la màxima instància judicial del país, va dictaminar ahir i publica avui una fallada en el qual acusa a Facebook d’haver abusat de la seva posició de domini en els mitjans socials amb la finalitat de recollir il·legalment tot tipus de dades personals dels seus usuaris. Ho ha fet tant en les seves pròpies plataformes (Facebook, Whatsapp i Instagram, entre altres) com en les de tercers, i considera que tot aquest tractament de dades ha estat il·lícit per les abusives clàusules contractuals que imposa als seus usuaris sobre la base de la seva indiscutible posició de domini en el mercat de les xarxes socials. El dictamen de la màxima instància judicial Alemanya obliga a Facebook a deixar de recopilar automàticament i sense acord previ específic les dades personals dels usuaris de les seves aplicacions. Déu n’hi do.
  • D’un altre costat, avui es publica una entrevista a una de les enginyeres programari que treballen per a Google en el “Safety Engineering Center” que aquesta empresa té a Alemanya. En ella, a més de resumir les últimes mesures preses per l’empresa per a suprimir automàticament les dades que recull de la nostra activitat en Internet quan hagi transcorregut un temps suficient (que varia entre uns pocs mesos i uns pocs anys), ens anuncien que ens avisaran si detecten que alguna de les contrasenyes que els hem confiat està compromesa (avisant-nos si algú la posa a la venda en la Internet profunda), com per cert ja fa el navegador Firefox, de Motzilla, i per si això no fos suficient, afegeixen a l’anunci el compromís de Google de fer més accessible, comprensible i controlable per part de l’usuari tot el referent als permisos que “els donem” per a recollir les dades que recullen.
  • I per a rematar el dia, Apple anuncia en la seva conferència anual que exigirà a les seves apps que revelin als usuaris quina informació recullen amb finalitats publicitaris i “si estan compartint aquestes dades amb altres companyies” per ajudar-les a crear el perfil de l’usuari. Aquesta informació es publicarà a l’Apple Store perquè els usuaris puguin veure quines dades compartirà l’app abans de descarregar-se-la (o no). A més, exigirà als desenvolupadors que les aplicacions publiquin quan estan rastrejant a l’usuari, i li donin l’opció de no permetre-ho (opt-out).

Sembla que el segon aniversari de l’RGPD està portant força a la UE, que té entre les seves estratègies convertir-se en líder del mercat digital obligant a què tots els “players” compleixen amb unes regles del joc que siguin justes pels interessats (és a dir, per les persones), encara que això perjudiqui les empreses i/o a les administracions públiques.

Feliç segon aniversari, RGPD !!

Si vols tenir una primera orientació del que suposa l’RGPD a Andorra, aquest post pot ajudar una mica.

.

Política de Cookies


A win2win ens preocupa de debò la privacitat. Per aquest motiu la nostra web no recull cap mena de galeta. Navega tranquil en la nostra pàgina.

😜

This will close in 0 seconds